Dag Bea (deel 2)

by • January 31, 2013 • CoolComments (0)1687

BeaHet was natuurlijk de week van de vorst die opeens verdween. Maandag kondigde Bea haar afscheid aan. Na 33 jaar is het mooi geweest. Willem Alexander wordt op 30 april de koning van Nederland, en Maxima de koningin. Haar schoonvader past mooi in de Koninklijke familie. Misschien kan hij via Mabel nog wat contacten leggen met andere dubieuze figuren.

Willem wordt de koning op 30 april 2013. Het jaar daarna is 30 april niet meer de dag dat we Koningsdag gaan vieren. Dat wordt op Willems verjaardag zelf. Drie dagen eerder dus. Kost ons mooi allemaal een vrije dag, want 27 april 2014 valt natuurlijk op een zondag. Solidair vieren ze het dan op een zatersag, op die manier wordt slechts 75% van Nederland een vrije dag door de neus geboord. Mooi mee genomen in tijden van crisis toch? Dan maar een koopzondag erachteraan, want de euro’s met Willem erop moeten wel blijven rollen. Willem komt natuurlijk ook op de postzegel, gelukkig zijn dat tegenwoordig zelfklevende zegels, want aan Willem zijn hoofd likken…daar zijn denk ik weinig mensen voor te vinden.

In de media ging het alleen maar over het aangekondigde afscheid. Dat kan maar twee dingen betekenen. Het ene is dat Beatrix ongelooflijk goed werk heeft gedaan voor Nederland. En dat is natuurlijk ook zo. Ze heeft veel moeilijke tijden gehad de afgelopen 33 jaar. En het tweede punt is dat er eigenlijk verder helemaal geen nieuws is. In deze tijden is geen nieuws gewoon goed nieuws, dus gelukkig is er geen nieuws.

Van mij hoeft het niet, een koningshuis. Zeker niet nu er bijna geen Nederlands bloed meer op de troon zit. Een simpele rekensom van mij als wiskundekneus leert mij dat Bea een halve Duitser is. Je weet wel, die gasten die je fiets meenamen. Dankzij de Duitsers hebben we nu de sport die triatlon heet, ze gingen lopend naar het zwembad, en ze gingen op jouw fiets terug. En Willem is dan voor 75% een Duitser. Ben ik van Duitse bloed kun je ook te letterlijk nemen.

Willem is getrouwd met een mooie meid uit Argentinië, dus de opvolgster van Willem, Amalia is nog voor maar 12,5% Nederlandse. Ze zal beschikken over een Nederlands, Argentijns en Duits paspoort. Dus als zij na Willem aan de macht komt, en de PVV is nog niet van standpunt veranderd, dan wordt ze gelijk het land uitgezet. Engeland of Canada lijkt me wel wat. En dan ben ik gelijk van het koningshuis af. Blijft over mijn wiskunde probleem, in mijn familie beter bekend als Johan het wisknudde wonder.

Het is maar vreemd als je het mij vraagt, dat je koning van een land wordt, puur door het feit dat je het eerste kind bent van de vorige koning(in). Je hoeft niets te kunnen, je loopt toch wel binnen. Wat gebeurt er eigenlijk als het eerste kind van Amalia niet helemaal gezond is? Wat zijn daar de regels over? Want voor hetzelfde geld hadden we de afgelopen 33 jaar een koningin gehad die tegen bomen praatte in plaats van tegen landgenoten. De zogenaamde plantgenoten.

Hoe dan ook, ik zou voor geen goud willen ruilen, goud wat je wel automatisch krijgt bij het koningschap. Heel je leven is een grote poppenkast, en als je eens een klein beetje buiten de piste pist, stort de media zich als een lawine over je heen, en staat gelijk heel Nederland op zijn kop. Om nog maar te zwijgen over je privacy. Die heb je niet. Nul komma nul. Joran van der Sloot en Volkert van der Graaf hebben meer privacy.

Hopelijk doet Willem het net zo goed als dat Bea het heeft gedaan. Enthousiast is hij wel, want hij roept al vanaf zijn geboorte: “Die kroon, ik Willem”.

Pin It

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *