Het Verenigd Koninkrijk maakt reclame om vooral niet naar hun land te komen

by • January 31, 2013 • CoolComments (2)2106

De Engelsen hebben een vernieuwde aanpak om de toestroom van illegalen tegen te gaan en zelfs te verhinderen. Er is een heus public relations offensief ingezet om potentiële asielzoekers professioneel te ontmoedigen.

Binnenkort komen er in Bulgarije en Roemenië gigantische reclameborden in het straatbeeld met een nogal merkwaardige tekst:” Please don’t come to Britain – it rains and jobs are scare and low-paid”. Het plan is eenvoudig de absolute nadruk leggen op de negatieve kanten van de Britse samenleving.

Volgens de bevoegde minister hebben de Oost-Europeanen de indruk dat er geld groeit aan de Engelse bomen, het is tijd om kandidaten te ontnuchteren. Terwijl de meeste Europese regeringen gigantische sommen uittrekken om zowel investeerders als toeristen aan te trekken, zal het Verenigd Koninkrijk zijn best doen om het land zo negatief mogelijk voor te stellen.[like_to_read]

 

Merkwaardig genoeg is er al een precedent geweest in 2007. De Eurostar treinen die vertrokken vanuit België waren versierd met posters met een urinerende skinhead in een Chinese theekop. Het is niet bekend of deze campagne effectief was.

In Downing Street is men er niet hypocriet over: men ziet liever geen Oost-Europese migranten komen en men zal er alles aan doen om de reglementering te verstrengen om ze te ontmoedigen. Europa laat de immigratie beperkingen tegen Roemenen en Bulgaren weldra vallen, Londen zal als tegenmaatregel een politiek voeren van afwijzing en ontmoediging. De overheid verwacht een kwart miljoen nieuwe kandidaat migranten.

Deze nieuwe tactiek zorgt nu al voor controverse en is in schril contrast met de miljoenen die werden gespendeerd tijdens de Olympische Spelen om Londen en het Verenigd Koninkrijk voor te stellen als “gastvrij”. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Bronnen: The Guardian & The Time.

Thalmaray

[/like_to_read]

Pin It

Related Posts

2 Responses to Het Verenigd Koninkrijk maakt reclame om vooral niet naar hun land te komen

  1. en waar zal dat allemaal stranden ??

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *