Geachte Excellentie,

by • February 1, 2013 • CoolComments (3)2041

ExcellentieMiddels deze brief wil ik u vragen waar u in vredesnaam mee bezig bent. U bent niet alleen de burgers een hak aan het zetten door gouden bergen te beloven en een bak bagger te bezorgen, maar u maakt het hele land kapot. U doet dit niet alleen, dat begrijp ik prima, maar u bent nu eenmaal de pipo die het hele zooitje ongeregeld bij elkaar houdt. Althans, u bent degene die een poging waagt het bij elkaar te houden.

Wat bent u van plan ons nog meer af te nemen? Naast dat ons de persvrijheid en vrijheid van meningsuiting wordt afgepakt, want dat kunt u na gisteren toch niet meer ontkennen? Tuurlijk ben ik mij er terdege van bewust dat niet u, als persoontje, achter de “verdwijning” van de geniale column van de heer Koelman zit, maar nogmaals, u bent nu eenmaal de clown die het hele circus in de tent houdt. Vandaar dat ik u aanspreek.

En nu? Nu komt Cyprus weer bij u uithuilen dat ze geld tekort komen. Ze komen janken dat, als we niet helpen, ze failliet gaan en dat hun faillissement slecht zou zijn voor de waarde van “onze” euro. Als we ze wel helpen dan wordt hun schuld alleen maar groter en niet af te betalen met als gevolg dat wij ons geld nooit meer terug zien. Is het niet beter, Excellentie, om die hele EU uit dat circustafereel van u te knikkeren? Tijd voor een echt spectaculaire trapeze-act, lijkt me. Wat er ook besloten wordt, het gaat geld kosten. Wees gerust, niet uit uw eigen portemonneetje, maar uit de onze. Niet dat daar nog iets uit te halen valt, maar klaarblijkelijk denkt u en uw zogenaamde achterban daar anders over. U wilt tenslotte het beste jongetje uit de klas blijven, niet waar? Iedereen om u heen maar helpen om een wit voetje te halen bij de rest. Tja, en dat u dat doet over de rug van uw burgers mogen we natuurlijk niet roepen, want stel je eens voor dat WIJ nog recht van spreken zouden hebben…

Waarschijnlijk mag ik u dit niet eens schrijven, want ach, ik ben maar een simpele Nederlandse burger. Ik heb niets te vertellen in dit land. Het enige wat ik, als burger zijnde, mag doen is dagelijks mijn portemetniks omkeren en leger dan leeg schrapen, zodat u genoeg pegeltjes heeft om anderen te helpen. En ik moet, net als alle burgers, me aan al uw regeltjes, eisen en wetten houden. Voor de rest heeft u het liefste dat ik, net als alle anderen met een mening, mijn waffel houd en mijn schrijfsels in mijn aars prop. Excuses Excellentie, voor mijn woordkeuze, maar aars stond nu eenmaal leuker dan slechts een “Mark Rutte”. Maar als u er last van heeft zou u in principe mijn schrijfstijl in uw eigen aars “Mark Rutte” kunnen proppen, hoor. U voelt het verschil toch niet meer, aangezien uw holletje inmiddels al is uitgewoond door menig hielenlikker uit uw eigen kamp.

Verder rest mij nog u een goed weekend te wensen, Excellentie. Opdat u maar rustig mag slapen, zonder al te veel zorgen. Want daar heeft u uw onderdanige bevolking al voor, niet waar?

Hoogachtend,

Een simpele Nederlandse burger met een mening.

Pin It

Related Posts

3 Responses to Geachte Excellentie,

  1. […] Excellentie, het WAS een vrij land. Ooit, in een mijlenver verleden. Dat was in de tijd dat de mensen nog […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *