EU: Elektrische auto moet kabaal maken

by • February 4, 2013 • CoolComments (0)1958

EU: Elektrische auto moet kabaal makenDe pennenlikkers van het Europees Parlement Franse Straatsburg hebben weer iets nieuws bedacht. Voor de verandering is dit wel iets waarmee de Eurocraten een punt hebben. Ze willen dat elektrische auto’s meer geluid moeten produceren. De huidige stroommobielen zouden veel te weinig geluid maken en zo veel gevaar veroorzaken voor bijvoorbeeld voetgangers in steden. De meeste EU-bobo’s pleiten voor wettelijke regels om de auto’s hoorbaar te maken. Daarbij wordt gedacht aan een geluidsniveau zoals bij benzineauto’s, maar niets staat nog vast.

Daarbij is ook niet duidelijk of het een constant of onderbroken geluid moet zijn. Nou ja… zo moeilijk kan het toch niet zijn? Douw een luidspreker onder de motorkap en laat het door middel van een computertje gangbare autogeluiden maken. Maar goed… Over het voorstel wordt aanstaande woensdag gestemd, net als het plan om het geluidsniveau van andere motorvoertuigen drastisch te verlagen. Daarmee is het Europees Parlement het helemaal eens met de collega’s uit Brussel. De Europese Commissie in de Belgische hoofdstad wil het lawaai van motorvoertuigen met enkele decibelletjes verlagen.

Hoewel het hieronder een scooter betreft, zou het een prima idee zijn om zo’n speakertje bij elektrische en hybridewagens in te bouwen:

Pin It

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *