Gratis muziek download – Rise Above – Hollow

by • February 6, 2013 • MuziekComments (0)1721

Lars UyttenboogaartDe band Rise Above timmert al een tijdje lekker aan de weg. Vandaag is de dag dat deze snoeiharde metalheads met hun derde release komen. Het nummer heet ‘Hollow’ en is net zoals eerdere nummers gratis te downloaden. Gewoon vanwege Fuck Tim Kuik. Het nummer ‘Hollow’ is door frontman Lars Uyttenboogaart geschreven en is opgedragen aan zijn overleden vader. ‘’Ik zie dit nummer als een beschrijving wat het verlies van mijn vader met mij deed en doet. Ik koos met opzet niet voor een soort ode aan mijn vader, dat zal hij toch nooit horen’’, zegt Lars.

Het eerste echte teken van leven van de band dateert uit 2011. Single Stand My Ground werd gelanceerd samen met een videoclip. Deze single werd onder andere opgepakt door het toonaangevende ‘This Is Not A Scene’, een Britse website gericht op rock- en metalbands. Binnen het jaar kwam de tweede single Breakdown uit. Dit nummer richtte zich meer op de melodie dan zijn voorganger maar werd ook door de fans van het harde werk positief ontvangen. Gevolg hiervan was onder andere dat pornoster Liz Vicious haar volgers op Twitter adviseerde Breakdown te beluisteren. Kort na het release van Breakdown trad Rise Above op in het voorprogramma van voormalig Iron Maiden frontman Paul Di’Anno. De band blies volgens critici het hoofdprogramma van het podium.

‘Hollow’ zal verkrijgbaar zijn via iTunes, Spotify, Bloghopper en Deezer. Echter heeft de band al bekend gemaakt dat ook dit nummer gratis te downloaden is vanwege het standpunt van de band jegens Buma/Stemra. Dat standpunt valt het best te omschrijven als “Fuck Tim Kuik” en is tevens een standpunt dat door ons zeer gewaardeerd wordt. Rise Above snapt namelijk wel hoe je als band vernieuwend bezig kunt zijn door gebruik te maken van het wereld wijde web. Niet alleen hun nummers zijn gratis te downloaden, maar ze maken ook handig gebruik van social media. Iets waar veel oude rotten in het vak nog iets van kunnen leren. Vergeet dus niet om hun Facebook Fanpage even een “like” te geven en volg ze op Twitter en Youtube. Omdat het kan.

Download Hollow van Rise Above hier!

Download Hollow van Rise Above hier!

Pin It

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *