De ‘onbekende’ Twitter-apps

by • February 7, 2013 • CoolComments (0)1790

De 'onbekende' Twitter-appsVoor de tweet-o-fielen onder ons zijn er tientallen verschillende Twitter-apps voor Android te verkrijgen. De ene met wat meer functionaliteit dan de ander. De meeste mensen gebruiken de officiële app van Twitter zelf. Hoewel die app voor de meeste dingen prima volstaat, zijn er ook heel veel alternatieven die meer functionaliteit hebben. Of juist minder. Naast de officiële app van Twitter, zijn Plume, TweetCaster en TweetDeck grote spelers op deze markt. Zeker Plume en TweetCaster zijn leuke apps voor veeleisende mensen. Je hebt ze in een gratis en betaalde variant. Maar heb je al eens gehoord van Boid, Carbon of Falcon Pro? Deze drie apps zijn ook van prima kwaliteit.

Boid

Boid is een grafisch goed opgezette applicatie die thuishoort op toestellen die minimaal op Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) draaien. En dat zie je gelijk terug in de app. De makers hebben rekening gehouden met de ontwerprichtlijnen van Google. En terecht, wantg dat maakt het voor het oog ook plezieriger om naar te kijken en de app nestelt zich op die manier naadloos in Android. Wanner je Boid heb gestart, dan zie je als eerste je TimeLine. Wil je naar je mentions of dm’s? Dan hoef je alleen maar naar rechts te swipen. Het verloopt allemaal heel erg soepel. Ook heb je de mogelijkheden om de belangrijkste instellingen aan te passen. Zo kan je de plaatjes-uploadservice aanpassen, notoficaties aan of uit zetten, meerdere accounts beheren, kiezen uit vier thema’s en nog veel meer. Een zeer veelzijdige app dus. Er is echter ook een klein nadeel aan Boid. Als je je TimeLine wilt refreshen, dan moet je per se op het refresh icoontje drukken. Een beetje uit de tijd dus. Maar de app verkeert zich momenteel in de beta fase. Dus dat vergeven we de makers maar. Interesse in Boid? Je kan ‘m hier gratis downloaden.

Screenshot:

Klik om te vergroten

De User Interface van Boid

Carbon
Carbon is een nieuwkomer op dit gebied. Alhoewel… Je kan de app ook gebruiken op Windows Phone en via een WebOS-app. Maar voor Androidgebruikers is Carbon splinternieuw. De app is sinds 3 februari te downloaden. Hoewel het er grafisch zeer mooi uit ziet, is het maar behelpen qua instellingen. Wellicht dat er in de toekomst meerdere mogelijkheden toe worden gevoegd. Maar voor de twitteraar die niet veeleisend is, is deze app het proberen waard.

Falcon Pro
Falcon Pro is een zeer snelle, grafisch mooie en uitgebreide Twitter-app. Het werkt ook prima op Androidtablets. Falcon Pro bevat snelle realtime notificaties, interne browser, Instapaper-integratie, inline previews en nog veel meer. De app bevindt zich nog wel in een bètafase. Zo werken de zoekfunctie, twitterlijsten en trends nog niet helemaal vlekkeloos. Maar de eerste opzet is zeer goed en snel te noemen. Voor een kleine investering van € 0,79 kan je Falcon Pro downloaden en flink uittesten.

Falcon Pro

Falcon Pro

Pin It

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *