Door de bank genomen

by • February 7, 2013 • CoolComments (0)2690

bankIn vastgoed? Tja, klinkt goed. Weet je wat, dat gaan we doen. Investeren in vastgoed. Dat gaat vast goed. En als dank voor je inbreng krijg jij een nog grotere bonus dan dat je gewend bent. Iedereen heeft last van de crisis, dus jij kunt ook wel iets meer gebruiken voordat we omvallen. Dat geld kunnen ze trouwens nooit meer van je afpakken, want in Den Haag zijn ze niet zo snel met die nieuwe wet.

Ik viel van de bank af toen ik hoorde dat de nieuwe directeur van de SNS bank €550.000 euro per jaar gaat verdienen. Dat is toch bijna niets? Zeker vergeleken bij de € 4.800.000.000,- die we moeten betalen om die bank overeind te houden. ‘Door de bank genomen’ klinkt als spreekwoord opeens heel erg anders.

Ik snap de commotie niet. Iedereen roept dat we al die miljarden die naar die Ouzodrinkers gaan, beter voor Nederland zelf kunnen gebruiken. Sturen we een keer geen miljarden naar die Ouzodrinkers, maar stoppen we het in onze eigen ellende, zoals iedereen al jaren loopt te roepen, is het weer niet goed. En dan ook nog eens die kerel die de boel moet gaan redden uitschelden omdat hij € 550.000 euro per jaar gaat verdienen!

Natuurlijk verdient die man veel te veel geld, maar ik lig daar echt niet wakker van. Het zal mij een rotzorg zijn. Ondanks het feit dat ik mij het schompes moet werken voor een hongerloontje. Hij verdient, of liever gezegd krijgt, in een maand het salaris waar ik een héél erg ruim jaar voor moet bikkelen. Interesseert me eigenlijk niet. Ik kan er van leven, en er blijft zelfs geld over om eens in de zoveel tijd uit eten te gaan, goed, dat is dan wel bij de Mac (met kortingsbonnen), maar uit eten is uit eten. Had ik zelf maar moeten gaan likken bij die bankfiguren toch? Jammer genoeg voor mij heb ik daar de verkeerde geslachtsdelen voor.

De mensen die het hardste roepen dat het een schandaal is dat die man zoveel verdient, zijn ook de eersten die ja zeggen als hun baas zegt dat ze dit jaar voor een dubbel salaris mogen werken. Er is er dan geen één bij die dan zegt ‘Nou beste baas, zelf dacht ik aan de helft in plaats van het dubbele.’ Volgens mij is het afgunst in combinatie met hebzucht. En uiteindelijk gaat een land daar kapot aan. Wat ook gebleken is, de crisis is er niet zomaar gekomen. En maar roepen dat de politiek daar iets aan moet gaan doen! Want het is natuurlijk de schuld van Den Haag.

Ik word zo moe van die mensen, alles en iedereen is tegen hen. Diederik Samsom heeft tot in den treuren verteld in alle TV debatten, dat iedereen moest gaan inleveren, jij, ik, de buurman en opa en oma ook. Rutte loog daar dan nog een bonus van €1.000,- bij, maar vertelde eigenlijk precies hetzelfde. Iedereen vond dat blijkbaar een goed verhaal, en massaal stemden we op de VVD en op de PvdA. Hosanna was het. Tot het moment dat ze daadwerkelijk gingen bezuinigen, zoals verteld was. Dan is het opeens allemaal waardeloos wat ze doen. En kelderen deze partijen in de peilingen nog harder dan jouw pensioentje. Ligt trouwens niet aan die twee partijen, als een andere partij had gewonnen, en nu aan het bezuinigen was gegaan, dan was die partij net zo slecht geweest.

Het is allemaal simpel, iedereen wil meer verdienen dan zijn buurman. En als je buurman meer verdient dan jij is het een kloothommel. Stemt hij dan ook nog op de PvdA dan is het een linkse zakkenvuller die rechts rijdt. Stemt hij VVD dan is het een volgevreten varkenskop. Verdien jij meer dan je buurman dan had je buurman maar door moeten leren, en is het maar een sukkeltje. We leven in een rijk land, dat door hebzucht langzaam kapot wordt gemaakt. Leer toch eens gelukkig te zijn met wat je wel hebt. En als dat niet genoeg is, probeer dan een graantje mee te pikken bij je lokale bank.

Het salaris is mede mogelijk gemaakt door de politiek, en alle partijen roepen nu om het hardst dat het salaris veel te hoog is. Zieltjes winnen heet dat, het is een kwestie van tijd of er komt een meldpunt voor SNS salarissen, weer drie zetels voor Geert.

Pin It

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *