Torrents zijn een mensenrecht

by • February 8, 2013 • CoolComments (0)1596

Torrents zijn een mensenrechtHaha wat moet die Tim Kuik balen zeg. De slechtste dag van zijn leven is zojuist aangebroken. Na jaren strijden tegen downloaders en aanverwante zaken is stichting BREIN een zware klap toegebracht. HIHAHO de downloader en overige tegenstanders van Kuik lachen zich nu helemaal suf. Want, downloaden is een mensenrecht. Of je het nou met Torrents doet of via nieuwsgroepen. Om het nog specifieker te omschrijven: Het Europees Hof voor de Rechten van de Mens heeft een uitspraak gedaan die stelt dat het auteursrecht indruist tegen het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens. Zo slecht is dat Europa nog niet.

We zullen het even nader toelichten met een citaat van de uitspraak. ‘This means that people can no longer get convicted for violating the copyright monopoly alone. The court just declared it illegal for any court in Europe to convict somebody for breaking the copyright monopoly law when sharing culture, only on the merits of breaking the law. A court that tries somebody for violating the copyright monopoly must now also show that a conviction is necessary to defend democracy itself in order to convict. This is a considerably higher bar to meet.‘ Maar blijf wel realistisch. Dit is niet het einde van de jarenlange strijd, maar we gaan de goede kant op. Als Tim Kuik jou beschuldigd van het illegaal verspreiden van auteursrechtelijk materiaal, dan moet hij gelijk aantonen dat het ondemocratisch is. Mooi man. Dus ga maar lekker downloaden. Veel plezier!

Pin It

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *