celstraf voor baardknippen

by • February 9, 2013 • CoolComments (0)1423

In Cleveland in Ohio is een man tot een celstraf van maar liefst 15 jaar veroordeeld voor het knippen van baarden. De dader, Samuel Mullet was bisschop die tot een Amish-gemeenschap behoorde die samen met andere leden van de Amish-gemeenschap deze daden pleegde. De rechter kwam tot deze opzienbarend lange straf omdat het baardknippen valt onder haatmisdrijven. Hiermee wilden ze andersdenkende Amishmannen straffen. Amish vrouwen mogen hun haar hun leven lang niet knippen en Amish mannen geven in de regel geen kapitalen uit aan Gilette. Het zou beledigend zijn om je baard af te knippen. Alhoewel het oog ook wat wil, heeft de rechter dus strenge straffen uitgedeeld. De mededaders kregen gevangenisstraffen tussen de 1 en 7 jaar.

Pin It

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *