Adoptiekind na drie weken gedumpt bij pleeggezin

by • February 13, 2013 • CoolComments (1)1630

AdoptiekindEen stel dat een meisje uit China geadopteerd had, heeft dat meisje 3 weken na haar aankomst in Nederland ondergebracht bij een pleeggezin, zonder dit te melden bij de adoptie-organisatie of andere instanties die bij de adoptie betrokken waren.

Het meisje en een van de adoptiefouders konden niet met elkaar omgaan. „Het kindje wees deze adoptiefouder voortdurend af. Deze ouder kon hiermee niet omgaan. Ze zagen geen andere uitweg dan het kindje bij een pleeggezin onder te brengen”, schrijft de inspectie voor de Jeugdzorg in een rapport over deze zaak.

Het meisje werd in augustus 2011 geadopteerd. Pas in februari 2012 werd de Stichting Kind en Toekomst, de organisatie die heeft bemiddeld bij de adoptie, ingelicht over de mislukte adoptie. Dat gebeurde nadat de pleegouders om extra ondersteuning hadden gevraagd bij Bureau Jeugdzorg.

Volgens een woordvoerder van de inspectie is het voor het eerst dat er melding is gedaan van een geval als dit. Dat bij de instanties niet bekend was dat het kind niet meer bij de adoptiefouders woonde, noemt de woordvoerder „heel slecht”.

De adoptiefouders zijn pas ruim een half jaar na de mislukte adoptie uit het ouderlijk gezag gezet. Bureau Jeugdzorg heeft momenteel de voogdij over het kindje, dat nog steeds bij de pleegouders woont.

Pin It

Related Posts

One Response to Adoptiekind na drie weken gedumpt bij pleeggezin

  1. En daar zit dat kindje dan…hartverscheurend vind ik dit !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *