Carnaval Aalst haalt zich de woede van UNESCO op de hals

by • February 13, 2013 • CoolComments (0)1911

 

Drie jaar geleden werd het carnaval van Aalst toegevoegd aan de lijst van Immaterieel Cultureel Erfgoed van de mensheid.

Tijdens carnaval is men wel het één en ander gewoon doch de laatste kapriolen van de Belgische Limburgers zijn in het verkeerde keelgat geschoten van de brave lieden van de UNESCO, alsook trouwens bij praktisch de helft van de Vlaamse bevolking.

De carnaval groep Eftepie heeft er niets beter op gevonden dan de grootste Vlaams partij, de nationalistische N-VA af te beelden als S.S. officieren, volledig in uniform. Pikant detail dat één van de gangmakers van de onsmakelijke groep een vrederechter is.

 

De UNESCO kan er helemaal niet mee lachen en in een persbericht nemen ze uitdrukkelijk afstand van deze mislukte grap. Volgens UNESCO is dit een belediging voor de slachtoffers van de Holocaust.

De satire was er wel eventjes over wanneer ze in de stoet rondliepen met namaak vaten Zyklon-B, het gas dat gebruikt werd in Auschwitz en andere concentratiekampen.

Het spreekt nu al vanzelf dat deze wansmakelijk grap gevolgen zal hebben, de UNESCO is niet van plan om dit zomaar te laten passeren. Voor de advocaat annex vrederechter wacht een mogelijke tuchtsanctie.

De N-VA zelf tilt bij monde van zijn voorzitter Bart De Wever, de pas verkozen burgemeester van Antwerpen niet zwaar aan het incident. Ze zijn het gewoon om gedemoniseerd te worden, sluit niet uit dat bijna 45% van de Vlamingen voor deze democratische partij stemde die helemaal geen enkele affiliatie of binding heeft met extreem rechts.

Hoe een politieke grap zware gevolgen zal hebben…

 

Thalmaray

Pin It

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *