PVV wil 140 op snelwegen

by • February 13, 2013 • CoolComments (0)2503

PVV wil 140 op snelwegenDe maximumsnelheid is nog maar pas verhoogd naar 130 en de PVV wil dat de limiet nog verder verhoogd wordt naar 140 kilometer per uur op snelwegen. Dat klinkt vooral onder de notoire hardrijders als muziek in de oren natuurlijk, maar is 140 wel echt nodig? Dat vindt PVV-kamerlid Machiel de Graaf van wel. Hij gaat het namelijk voorstellen aan de Tweede Kamer. De hotemetoten uit Den Haag hebben vandaag een debat over de verkeersveiligheid. De Graaf vindt dat waar nu 120 of 130 gereden wordt, makkelijk 140 gereden kan worden. Dat zou de doorstroming bevorderen en de automobilist meer vrijheid geven.

Op veel 2-baans snelwegen mag nu 130 gereden worden, maar om dat te verhogen naar 140 gaat mij wel wat ver. Niet iedereen zal 140 rijden. En wat dacht je van de vrachtwagens? Die mogen maximaal 80 kilometer per uur. Dus het snelheidsverschil zou dan zeker 60 kilometer per uur zijn. Dat is wel erg veel. Het is een beter idee als de notoire verkeershufters keihard aangepakt worden in plaats van de snelheidslimiet te verhogen naar 140. Dat is pas goed voor de doorstroming. Nederlanders die verliefd zijn op het gaspedaal gaan maar lekker naar Duitsland om lekker hard te gaan rijden. Natuurlijk is hard rijden leuk, maar niet in Nederland en dat zal het ook nooit worden.

In Nederland stikt het van inzichtloze hardrijders die gelijk op andermans bumper gaat rijden als diegene bijvoorbeeld met 120 een vrachtwagen inhaalt. En zelfs als diegene met 140 een vrachtwagen inhaalt, dan is de kans nog steeds groot dat hij bezoek op zijn achterbumper kan verwachten. Daar moet dus eens wat aan gedaan worden. Maar niet alleen op de snelwegen is het vaak kommer en kwel. Veel 30km/u-zones zijn gevaarlijk voor elke weggebruiker, omdat daar ook vaak veel te hard wordt gereden. Maar in dergelijke zones spelen dus ook kinderen en dergelijke. Misschien is het een goed plan om beter te gaan handhaven in dergelijke zones. Dat gebeurt nu dus bijna niet, omdat dergelijke wegvakken bijna geen prioriteit hebben. Dat is toch veel belangrijker dan een gaspedaal dieper in te kunnen trappen.

Pin It

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *