De blunderburgemeester

by • February 14, 2013 • CoolComments (1)1967

burgervadersSommige gemeenten in den lande hebben burgervaders die door de bevolking op handen worden gedragen, ahum. Het betreft hier zogenaamde faalburgemeesters. Die van Utrecht, Aleid Wolfsen, is de bekendste. Hij heeft het hele gemeentebudget aan één onaangepaste, ietwat asociale Roma-familie opgesoupeerd. Op kosten van de gemeente woonde ze lange tijd gratis in een villa. Waar een project bij de familie Flodder slaagt, mislukte dit in Utrecht en kon de portemonnee getrokken worden inzake huisvesting in hotels en vakantieparken voor deze arme familie. Utrecht heeft dus zijn handen vol aan zijn burgemeester, in Groningen hebben we er ook één om trots op te zijn. Peter Rehwinkel was hoofd van de veiligheidsregio inzake Project X, het gezellige uit de hand gelopen feestje in Haren dat strandde door een totaal gebrek aan regie.

Stad en ommeland zoals dat hier in het noorden heet; stad en provincie zijn in het noorden niet de beste vriendjes. Stad wil graag pronken met prestigeprojecten waar niemand op zit te wachten, zoals een tram en een forum (een duur gebouw met een paar winkels erin en veel cultuur). De provincie moet daar geld voor offeren, maar heeft liever goede wegen, goed openbaar vervoer, veilige dijken en nu helemaal een veilige bodem. Omdat de ene aardschok na de andere plaatsvindt in de provincie, is men zijn leven er bijna niet meer zeker. Er is heus angst voor een door aardschokken opgewekte tsunami vanuit de Waddenzee, instortende huizen, het teloorgaan van de Martinitoren, noodhulp via giro 555. Kortom, de provincie wil compensatie voor mogelijke schade door bodemdaling als gevolg van aardgaswinning. Rehwinkel vindt dat niet eerlijk en stuurt een Calimero-brief naar de NRC. Het is natuurlijk not done als de provincie daar misschien wel een miljard euro voor krijgt terwijl er nooit een tram door de stad gaat rijden! Dan voel je je uiteraard heel erg Calimero. Toen Rehwinkels tram niet doorging en er wekenlang laaiende ruzie was op het provinciehuis, leek het Rehwinkel aardig de provinciale bestuurders op taart te trakteren. Het liefst wilden ze hem echter met de taart om de oren smijten.

Enkele weken terug stond er een artikel in het gratis huis-aan-huisblad over alcoholpreventie voor jongeren. Rehwinkel wil de stad nog niet droogleggen maar vindt wel dat ouders en kinderen erover moeten praten, want, ik citeer: juist omdat ouders van vmbo- en mbo-leerlingen vaak moeite hebben met het stellen van regels (!!!!!) Er zijn zelfs situaties waarin kinderen de regels stellen en corrigerend optreden naar ouders als die daar iets over zeggen. Het orakel Rehwinkel heeft gesproken. Waar zijn de woedende moeders om het stadhuis te gaan bezetten? Denkt deze man wel na voordat hij wat zegt? Ik zou bijna zin krijgen het D66-vehikel van de gekozen burgemeester weer van stal te halen. In ieder geval kan ik u verzekeren, dat we nog veel van deze burgemeester gaan horen, want het rommelt in Groningen.

Pin It

Related Posts

One Response to De blunderburgemeester

  1. Hou ons op de hoogte !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *