Lijstje met pestkoppen Anass Aouragh op internet

by • February 14, 2013 • CoolComments (18)3554

anass aouraghDe politie in Wassenaar maakt zich grote zorgen over een gepubliceerde lijstje met daarop de namen van kinderen die Anass Aouragh zouden hebben gepest. De 13-jarige jongen pleegde vorige week zelfmoord, vermoedelijk vanwege aanhoudende pesterijen.

Op het lijstje met pesters staan ook hun foto’s en nummers. De lijstjes circuleren op social media, als Facebook en Twitter. Soms verdwijnen de lijsten, maar verschijnen er later weer nieuwe.

Wie er achter de lijstjes zit, is nog niet bekend. De school heeft ouders van kinderen die op een lijstje staan, geadviseerd aangifte te doen bij de politie. Tot nu toe is er in elk geval één aangifte binnengekomen. “Met diegene is er een gesprek geweest”, zegt een politiewoordvoerster.

Foto overleden leerling
De schoolleiding van het Adelbert College in Wassenaar meldt bovendien dat er een foto van hun overleden leerling op internet circuleert. Kinderen sturen deze elkaar. De school heeft geschokt gereageerd op deze ontwikkelingen en de politie erover ingelicht, meldt het Leidsch Dagblad.

Pin It

Related Posts

18 Responses to Lijstje met pestkoppen Anass Aouragh op internet

 1. Archie Mey says:

  De grenzen aan de sociale media worden bereikt. Of overschreden? Alles kan anoniem en dat maakt het levensgevaarlijk. Vroeger heette dat "eigenrichting". In China gebeurt hetzelfde met mensen die iets hebben misdaan, Kan nooit de bedoeling zijn, maar ja, in de middeleeuwen werd je ook aan de schandpaal genageld als je iets had misdaan. Nu krijg je hooguit een taakstraf als jongere……..

 2. Helga van Duijjn says:

  ik vind het prima, dat is het risico van iemand dood pesten.

 3. Marta Thomassen says:

  laten we wel duidelijk zijn dat het iemand dood pesten nog altijd "dood door schuld " is , dit soort incidenten komt omdat de pesters niet aangepakt worden, de pesters van dat meisje wat voor de trein is gesprongen worden niet vervolgd en die van Tim ook al niet , dus waar blijft dan de gerechtigheid , blijkbaar hebben de kinderen er zelf ook schijt genoeg van dat de daders hun straf steeds ontlopen, zolang justitie de pesters beschermd zal dit alleen nog maar erger worden!

  • Ouders dienen hun kinderen fatsoen bij te brengen, van de andere kant maakt de politiek een partij billenkoek strafbaar, en zo komen we weer in hetzelfde gedreuzel, regels die elkaar tegenspreken, instanties die langs elkaar heen werken, en de politiek die elke verantwoordelijkheid afschuift……

 4. geen sprake van pesten en zeker geen zelfmoord word wakker idiote schapen.

  • Luisyanneke says:

   Waarom zeg je dit Ikrame, waar denk je aan?

  • Paul Geertsma says:

   Zeg ukkie.. Je vader is een idioot schaap. Fatsoen moet je doen!

  • voel je je aangesproken ofzo?

  • wereld zo oneerlijk beter had jij op de plek van anass gelegen

  • ik weet niet waarom ze niet eerlijk zijn over wat er is gebeurd, maar is wel duidelijk dat het niet klopt @Luisyanneke ga maar eens rondzoeken op internet , nu ben je waarschijnlijk al iets te laat want ze hebben alles al eraf gehaald, je hoort niet eens meer iets op het nieuws!
   en voor ons doet het er niet toe, maar als ouder zijnde en er word je verteld dat je kind zelfmoord heeft gepleegd en werd gepest, terwijl daar helemaal geen bewijs voor is onderzoek is klaar doei ga maar verder met je leven EN NEE IK WEET NIET WAT ER WEL ECHT GEBEURD IS maar geen zelfmoord

 5. Het moet wel érgens stoppen. Het moet niet zo zijn dat men alleen niet meer pest omdat ze bang zijn op een lijst te komen. Ze moeten niet pesten omdat het niet hóórt !. Dat moet iedereen weer begrijpen, is mijn mening ! Hup ouders, aan de slag !!

 6. Nou lekker dan. Straks beland je op zo’n lijst terwijl je niks hebt gedaan. Hoe betrouwbaar zijn de mensen die dit soort lijsten op internet zetten? Laten we het veroordelen alsjeblieft overlaten aan de mensen die ervoor gestudeerd hebben.

 7. Y. de Manager (Amsterdam) 20-02-2013 | 19:22.

  Waarom word er zo geheimzinnig gedaan over de zaak van Anass Aouragh? Verbergen ze iets? Ze zeggen wel dat hij ''zelfmoord'' heeft gepleegd maar waarom zeggen ze niet hoe? Heel vreemd dat ze met helikopter en speurhonden naar hem zijn gaan zoeken en die dag zijn fiets hebben gevonden en PAS de dag daarna zijn lichaam. Heel vreemd.

 8. wag (amsterdam) 20-02-2013 | 18:05.

  ik ben zelf 14 jaar oud en weet al dat het geen zelfmoord is maar heb wel veel vragen voor mensen die dat denken.

  1.hoe heeft hij zelfmoord gepleegd je kan geen touw zeggen want die was er niet.
  2.de dag wanneer hij zogenaamd zelfmoord heeft gepleegd ging hij eerst kleren kopen en hij was daar blij mee hij ging ook nu keurig zijn kranten doen dus hij beland in een bos en denkt ik ga zelfmoord plegen.
  3.waar zijn fiets is gevonden is de volgende dag ook zijn lichaam gevonden je kunt niet zeggen dat doden kunnen lopen.
  4.hoezo kon de helikopter zijn lichaam in de avond niet vinden?
  5.hoezo verwijdt de politie website?
  6.er was daar een condoom gevonden waarom deden ze daar niks mee.

  p.s de politie verbergt iets dat weet ik ook zeker en dat hebben ze ook meermalen gedaan.

  voor de ouders, familie & zijn 2ling zus sterkte en ik hoop dat mensen in opstand komen wat dit gaat te ver vind ik.

 9. MOET IK VERDER ZOEKEN VOOR JULLIE.

 10. […] Ikrame Benazzouz uit Apeldoorn er even bij. Dit meisje is nogal betrokken bij de zelfmoord van Anass Aouragh en als 14-jarige detective weet zij natuurlijk wel hoe het zit met die zelfmoord en dat geeft haar […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *