Nederland tolerant? My ass!

by • February 17, 2013 • CoolComments (5)2475

Nederland tolerant? My ass!Nederland staat bekend als een tolerant land. Maar dat is pure schijn, want als er een maatschappij is die erg bekrompen is, dan is het die van Nederland wel. De tolerantie is alleen maar het uiterlijk van de Nederlandse maatschappij. Het innerlijk is bijna totaal verrot. Dus het woord ‘tolerant’ is voor Nederland wel erg misplaatst.

Natuurlijk kan het maatschappelijk gezien altijd slechter. Kijk maar eens naar landen in Afrika. Maar toch… het kan in Nederland ook stukken beter. Mensen die 50 jaar lang hebben gewerkt, kunnen (plat gezegd) de tering krijgen. Hun pensioenen worden massaal gekort en noem maar op. Maar ben je iemand die bijvoorbeeld met psychische problemen loopt? Dan kan je evengoed naar de hel lopen. De maatschappij wenst geen individuen die ‘anders’ zijn.

de Nederlandse maatschappij gaat ervan uit dat als je 24 bent een auto hebt, een eigen huis, hoge opleiding of goede carrière, minstens een kind hebt en dat soort bekrompen dingen. Maar er zijn ook mensen die dat allemaal niet hebben, maar ook zij dragen hun steentje bij in Nederland. Hetzij op hun eigen manier. Ook al zijn ze op hun 24e nog inwonend bij ouders, hebben ze geen auto en geen hoge opleiding. Who cares?

Maar juist de mensen die afgeven op anderen die een ‘rugzakje’ hebben zijn zelf niet helemaal lekker in hun bovenkamer. Bij dergelijke mensen ziet het er vaak erg goed uit. Zoals een luxe auto, maar als je verder kijkt, dan zijn er zelfs daar probleempjes te bekennen. Ofwel: de maatschappij bestaat uit hypocriet volk. De Nederlandse maatschappij is pas tolerant als men ook mensen accepteert die een rugzakje dragen. Zolang dat niet gebeurt, is Nederland alles behalve tolerant. Kortom: Nederland tolerant? My ass!

Pin It

Related Posts

5 Responses to Nederland tolerant? My ass!

 1. mooi verwoord! daarom: durf anders te zijn!

 2. soms schaam ik mij om een nederlander te zijn!

 3. dolores82 says:

  soms???? ja het is erg. als je al kijkt naar het aanbod van de Nederlandse tv, en dan met name de commerciëlen, dat zegt toch wel alles over het bedroevende niveau van de bevolking!!!

  • Sebastiaan says:

   Ja, ik verbaas mij ook over het dalende niveau van de bevolking als ik een gemiddeld programma op tv zie. Vooral de laatste paar jaar lijkt het of er maar een paar type programma’s zijn. Hier worden dan alleen maar variaties op gemaakt. Naja, daarom kijk ik ook niet zo veel tv meer. Zelf werk ik als verkeersregelaar, geloof me daar is zeker geen sprake van tolerantie : http://bit.ly/XjBohR

 4. Heel goed geschreven !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *