Brein op hol

by • February 19, 2013 • CoolComments (1)1667

huishoudbeursMaakt u wel eens een fout? En dan niet een kleine, die onopvallend aan u en de rest van de wereld voorbij gaat, maar zo´n enorme flater en plein public waar u jaren later ´s nachts kreunend van wakker schrikt?

Natuurlijk doet u dat; als u zegt van niet, durf ik glashard te beweren dat u liegt of tenminste met betrekking tot uw fouten in een staat van ontkenning verkeert. Zo liet ik me ooit verleiden tot een poging een hoge plek op de muur die het schoolplein begrensde te raken met een voet terwijl de andere op de grond moest blijven. We hadden namelijk zo´n karate kid op school en we zouden wel even laten zien dat het ook zonder haarband kon. Fout! Niet alleen miste ik de muur totaal; ik was zo gedreven dat ik met beide voeten van de vloer kwam, een spier in mijn been verrekte en mijn achterhoofd zo hard op de straat ketste dat ik drie weken thuis moest blijven om te herstellen van een stevige hersenschudding. Zo´n beetje als veel vrouwen na het aanschaffen van een paal om zich in de huiskamer om heen te slingeren. Liefst met ingeschakelde HD webcam.

Daartoe worden ze verleid door, onder andere, de huishoudbeurs. Was zo´n paal ooit voorbehouden aan dansers van twijfelachtig allooi in nachtclubs en circusartiesten, tegenwoordig behoort zo´n paal klaarblijkelijk tot de standaarduitrusting. Een slimme meid is op haar wereld voorbereid?

Het gerucht gaat dat veel vrouwen in Staphorst zo´n ding hebben, maar dat lokale SM meesteres hun er geen les in wil geven. ze is de bloedspetters namelijk een beetje zat. Nu bezit dat gat – Staphorst, niet die meesteres – de grootste hersteld hervormde gemeente van Nederland en viert de hypocrisie er derhalve hoogtij, met als gevolg dat men met een kutsmoes kwam in plaats van de echte reden om haar het lesgeven totaal te verbieden en zullen de palen stiekem verzameld worden, maar toch.

Wat is dat toch met mensen? Waar komt die alom tegenwoordige stupiditeit toch vandaan en waarom is ze verheven tot norm? Je zou verwachten dat we na al die jaren van evolutie, met onze enorm krachtige breinen meer voor elkaar zouden hebben gekregen dan dit.

Het collectief menselijk brein – in de verkeerde richting – op hol.

Pin It

Related Posts

One Response to Brein op hol

  1. Deze stupiditeit was er naar mijn mening altijd al, alleen hadden we geen social media ! Mooie blog !!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *