Gelul over een bootje…. Met je koningssloep!

by • February 23, 2013 • CoolComments (0)1612

KoningssloepBeatrix zet haar troon op Marktplaats en de belangrijkste discussie in de media deze week ging over de koningssloep. Dat sloepje is ooit cadeau gedaan aan koning Willem I wordt tegenwoordig beheerd door het scheepsvaartmuseum in Amsterdam. Eberhard van der Laan zei vorige week tegen AT5 dat het bootje niet gereed zou zijn om tijdens de inhuldiging van koning Willem-Alexander dienst te doen. Heel varend Nederland viel huilend op de knieën. Zeilboten hingen het zeil halfstok en motorboten dreven lusteloos door het water.

Eberhard van der Laan zei:

‘Het is onwaarschijnlijk dat de Koningssloep gaat varen. We hebben begrepen dat er veel reparatie nodig is. Die sloep heeft 50 jaar lang op het droge gelegen. En dan is het niet een kwestie van even een verfje geven maar dan kan het hout krimpen. Ik heb me door deskundigen laten vertellen dat dat onhaalbaar is. 30 april is al gauw.’

Vandaag dook er echter een woordvoerder op uit de kelders van het scheepsvaartmuseum. Deze woordvoerder sprak de woorden; “Ach man schei toch ût. Als we doat bootske efkes plakkuh, dan kenne ge zeau goan varuh!”. De Koningssloep kan dus wel degelijk op tijd klaar zijn als de koninklijke familie daar gebruik van wil maken bij de troonswisseling op 30 april. Volgens het Scheepvaartmuseum zwamt Eberhard van der Laan gewoon uit zijn riekende bakkes en hoeft de gemeente Amsterdam alleen maar een verzoek in te dienen. Mysterie opgelost met dank aan een mondige woordvoerder van het scheepsvaartmuseum. We varen!

Pin It

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *