Voetbal serieus nemen is kansloos

by • February 25, 2013 • CoolComments (3)2003

Voetbal serieus nemen is kansloosVoetbal is volkssport nummer één in Nederland. De sport kan mensen verbroederen, maar ook haat en nijd veroorzaken. Dat ligt niet aan voetbal, maar aan de mensen die niet realistisch na kunnen denken en de sport veel te serieus nemen. Veel mensen hebben hun eigen favoriete club. De ene is voor Ajax en de ander voor Feyenoord. Who fucking cares? De schrijver van dit artikel in ieder geval niet. Tijdens de EK’s en WK’s heerst er een gezellige sfeer in Nederland. Totdat de competitie weer van start gaat. Dan veranderen veel zogenaamde ‘supporters’ in totaalmalloten.

Het is zonde dat voetbal een slechte naam krijgt door mensen die niet normaal kunnen doen. Het is in principe een leuke sport om naar te kijken, maar er zijn mensen die zo gefascineerd zijn door hun club, dat ze alle realiteitszin zijn verloren. Ze dulden geen tegenspraak van mensen met een hart voor de andere club. Kijk maar naar supporters van Ajax of Feyenoord. Het uitpubliek van de ‘klassieker’ is al jaren niet meer welkom in de ArenA of De Kuip. En dat terwijl dezelfde mongolen gebroederlijk naast elkaar zitten tijdens wedstrijden van het Nederlands elftal. Dat is toch wel apart te noemen.

Natuurlijk hoort gezonde rivaliteit bij een voetbalwedstrijd, maar het moet wel binnen de grenzen blijven. Als er een wedstrijd bezig, dan zie je vaak dat men elkaar via Twitter en Facebook af zitten te zeiken. Op zich heel erg lachwekkend natuurlijk, maar evengoed kansloos. Het is gewoon jammer dat mensen veranderen in gevoelloze barbaren als de competitie aan de gang is. Die mensen horen in een psychiatrische kliniek thuis. Want zij zorgen er juist voor dat het voetbal steeds minder aantrekkelijk wordt. Voetbal is geen oorlog. Voetbal is maar een spelletje met winnaars en verliezers.

De schrijver van dit artikel heeft een voorkeur voor Feyenoord, maar respecteert Ajacieden evengoed. Ajax speelt op zich goed voetbal. Natuurlijk is het spel van de Amsterdammers niet te vergelijken met die van FC Barcelona of Real Madrid, maar voor Nederlandse maatstaven zijn ze goed op weg. Ze zijn niet voor niets twee keer achter elkaar kampioen geworden. Gelukkig is de schrijver niet zijn realiteitszin verloren door te zien dat ‘aartsrivaal’ Ajax ook goed voetbalt. Daar kunnen veel mensen nog een voorbeeld aan nemen. Doe dus normaal, dan doe je al gek genoeg.

Pin It

Related Posts

3 Responses to Voetbal serieus nemen is kansloos

 1. Taxi Roseboom says:

  De mongolen die het bij de clubs verpesten zijn niet degene die bij het Nederlands elftal op de tribune zitten.

 2. Windhoos.com says:

  Beetje rivaliteit en pesterijen moet kunnen hoor!

 3. FeeX says:

  Het stadion heet niet voor niets Arena.
  Het zijn dikbetaalde gladiatoren.
  In geen enkele sport heb je zulke hooligans..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *