Willem Holleeder richt motorclub “No Surrender” op

by • February 25, 2013 • CoolComments (1)2009

Willem HolleederWillem Holleeder is betrokken bij de oprichting van een nieuwe motorclub. De veroordeelde topcrimineel is vice-voorzitter geworden van No Surrender, een motorbende die bestaat uit ex-leden van de Hells Angels en een voormalige afdeling van Satudarah, de Chiganos.

Dat melden diverse bronnen aan de NOS. De Chiganos werden opgeheven nadat de politie in 2011 een inval deed in hun clubhuis in Zundert. Tien leden van de motorbende zijn inmiddels veroordeeld tot celstraffen tot 4,5 jaar voor zware mishandeling, bedreiging, drugs- en wapenbezit. Eerder was Willem Holleeder een huisvriend van de Amsterdamse Hells Angels.

Justitie heeft de strijd tegen motorbendes onlangs juist flink opgevoerd. Lokale en landelijke bestuurders slaan samen met politie en het openbaar ministerie de handen ineen om bendes te verdrijven en een einde te maken aan de afpersings- en intimidatiepraktijken, bedreigingen en geweld.

Holleeder kwam begin vorig jaar vervroegd vrij na een celstraf van bijna zes jaar voor het afpersen van onder anderen de later vermoorde vastgoedmagnaat Willem Endstra. Justitie verdenkt hem ook van betrokkenheid bij een reeks liquidaties in de onderwereld.

Pin It

Related Posts

One Response to Willem Holleeder richt motorclub “No Surrender” op

  1. […] naar buiten dat Willem Holleeder betrokken zou zijn bij de oprichting van de motorclub “No Surrender“. Nu al in menig nieuwsartikel bestempeld als een motorbende. Hiermee doelende op motorclubs […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *