Afrikaantje achter politiewagen gebonden en meegesleept

by • February 28, 2013 • CoolComments (0)1656

PolitiewagenEen Zuid-Afrikaanse taxichauffeur is overleden nadat hij op gewelddadige wijze is gearresteerd. De man werd geboeid aan een politiebusje meegesleept. Omstanders filmden het incident, maar grepen niet in.

Te zien is hoe de 27-jarige Mozambikaanse taxichauffeur Mido Macia in Daveyton, ten oosten van Johannesburg, aangehouden wordt omdat hij zijn auto verkeerd geparkeerd heeft. Na een worsteling binden agenten de man vast aan de achterkant van een politiebusje, waarna de bus wegrijdt en de man meesleept.

De oppositiepartij Democratische Alliantie (DA) vindt dat de betrokken agenten geschorst moeten worden. Volgens DA-parlementslid Kate Lorimer zijn de beelden het bewijs dat de Zuid-Afrikaanse politie niet in staat is de wet te handhaven. Ook heeft ze kritiek op de menigte die toekeek, maar niets deed. De toezichthouder op de Zuid-Afrikaanse politie onderzoekt de dood van de taxichauffeur.

Pin It

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *