Wie is toch die man die op zondag het paardenvlees komt snijden?

by • March 1, 2013 • CoolComments (1)286

paardenvleesNou, dat kan ik je vertellen. De man die binnenkort bij iedereen het paardenvlees komt snijden op zondag is een werknemer van het energiebedrijf. Gezellig! Doen we de kaarsjes aan en dimmen we de lichten, want dat is precies wat het energiebedrijf wil. Beter dat het licht helemaal uitgaat, dat we weer alles met de hand gaan (af)wassen en het liefst allemaal een open haard in huis, zodat de kachel uit kan.

Het is van de zotte. Energiebedrijven hebben via hun Europese brancheorganisatie┬ábij de Europese Commissie een idee gelanceerd om te zien in hoeverre toegang tot elektrische apparaten van individuele consumenten wettelijk af te dwingen is. Hoe zien ze dat in vredesnaam voor zich? Gaan ze dan mijn wasschema bijhouden en wanneer ik een extra was in de wasmachine smijt, omdat mijn hond de boel heeft ondergescheten, zeggen “Ho ho mevrouwtje, dat gaat niet lukken. U heeft al vier wassen gedraaid vandaag. Nu zetten we de stroom een paar uur uit!” Of omdat mijn hond niet goed tegen alleen zijn kan en ik dus mijn tv of radio overdag aan laat staan, word ik dan gekort op mijn stroom? Kom je ┬┤s avonds thuis, is alles ineens donker, koud en stil en is je ingevroren paardenvlees ontdooit! Gaan ze straks ineens mijn koelkast op acht graden zetten, omdat dat zogenaamd beter is, terwijl ik liever ijskoude cola drink met een temperatuurtje van een graad of zes.

Mogen we straks dan helemaal niets meer zelf bepalen? Als ik mezelf scheel wil betalen omdat ik de kachel op standje schroeien heb staan in de winter, dan is dat toch echt mijn eigen keuze lijkt me. Natuurlijk is zuiniger omgaan met stroom beter voor het milieu en blablabla, maar het is en blijft onze eigen keuze.
Met je “het is een vrij land”!

Pin It

Related Posts

One Response to Wie is toch die man die op zondag het paardenvlees komt snijden?

  1. We doen wat we doen !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *