Wat nou hersenbloeding? Naar huis!

by • March 9, 2013 • CoolComments (2)1865

HersenbloedingSoms lees ik iets waardoor ik me afvraag of ik wakker ben geworden op een andere planeet.

Gisteren nog voerde ik nog een prettig gesprek over artsen, hun wens om mensen te genezen en de strijd tegen de om de altijd om zich heen grijpende bezuinigingswoede. Dat medisch personeel toch in eerste instantie een roeping heeft en pas in tweede instantie een baan.

Als ik dan vandaag lees dat een ziekenhuis een patiënt naar huis stuurt na een zware hersenbloeding en de verantwoordelijkheid voor haar opvang afschuift op haar familie, dan wordt het eerst even heel stil in mijn hoofd en daarna klinkt er in mijn schedel een gebrul op dat alleen ik kan horen.

Dan staat het zweet in mijn handen en zie ik kleine rode vlekjes die razendsnel heen en weer vliegen.

Wat voor roeping moet je godverdomme hebben om zo ongelooflijk stom, onmenselijk en kortzichtig te zijn? Wat voor woordvoerder ben je, als je dit zonder schaamte kunt melden? Op welke planeet leven artsen en arts-assistenten die dit soort beslissingen nemen?

Is dit de stand van de hedendaagse gezondheidszorg in Nederland?

Pin It

Related Posts

2 Responses to Wat nou hersenbloeding? Naar huis!

  1. Berry Veneberg says:

    Ik heb geen woorden voor, en we weten dat hersenbloeding heel gevaarlijk en dodelijk akn zijn.

  2. Praktijk Ashrama says:

    De ego's zijn erg groot, het geld regeert en naar collega artsen luisteren doen we niet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *