Allebei weg

by • March 14, 2013 • CoolComments (0)1742

PausWitte rook. De paus-e is voorbij. Jawel, woensdagavond was het zover. Erg snel werd de vacature voor nieuwe paus ingevuld. Nadat paus Benedictus nummertje zestien aangegeven had er mee te stoppen waren ze in Vaticaanstad druk bezig op zoek naar een nieuwe volwassen man die graag in een jurk rondloopt. Ik heb nooit geweten dat je zomaar mocht stoppen als paus, maar dat mag dus wel. Benedictus is zelf tot de conclusie gekomen dat zijn werk fysiek te zwaar is geworden zo zonder butler. Zelf had ik niets met deze paus. Iets wat veel kleine katholieken waarschijnlijk niet kunnen zeggen.

Nee, ik ben opgegroeid met paus Johannes Paulus de tweede. Die wist van geen ophouden, en was paus totdat hij dood ging. Een zielige schijnvertoning was het in zijn laatste levensjaren. Eigenlijk vind ik dat er daar een wet moet komen zodat de paus voordat hij de weg helemaal kwijt is, of als zijn lichaam te zwak is geworden, moet worden afgezet. Misschien via een fysieke test met een jongetje van zeven, als hij sterker is dan de paus, dan is het tijd om afscheid te nemen. Als mooi afscheidscadeau een bosje bloemen. Bedanken daarvoor moet geen probleem zijn.

De katholieke wereld heeft een nieuwe leider. Ik ben benieuwd of ik een beetje kan wennen aan de nieuwe paus, hopelijk doet hij mij een beetje Johannes vergeten. Hij staat in ieder geval te pope-len om te beginnen. Deze Argentijn lijkt mij wel een leuke geschikte paus. Hopelijk is hij ook iets moderner dan zijn voorgangers, en keurt hij condooms wel goed.

Door alles wat er zich heeft afgespeeld in de kerk hebben veel katholieken zich laten ontdopen. En terecht, want geloof mij maar, wat wij nu weten is nog maar het topje van de ijsberg. Ze hebben heel veel in de doofpot gestopt. Jammer genoeg hebben ze er één ding te weinig ingestopt.

Burgermeester Bats volgde het voorbeeld van paus Benedictus, en treedt ook af. Tenminste hij zegt dat hij gaat aftreden. Dat gaat hij doen op één april. Volgens mij was hij de leukste thuis. Totdat Facebook zich ermee ging bemoeien. Een foutje van een 15 jarig meisje kost hem nu de kop. Einde carrière, het leven kan raar lopen. Maar omdat het gepland staat op de leukste, je veter zit los dag, denk ik dat hij gewoon blijft zitten. En hoopt dat de storm waar hij nu in zit gaat liggen. Helaas voor hem is de storm waar hij nu in zit uitgeroepen door het KNMI tot code rood.

Job Cohen was duidelijk in zijn onderzoeksrapport, en Burgervader Bats trok daar zelf zijn conclusie uit. De beste man is het slachtoffer geworden van de mediahype die ontstond voor dat feest. Want zonder de media aandacht had niemand er iets vanaf geweten, en was er niets aan de hand geweest. Ik hoop van harte dat hij een afscheidsfeestje krijgt. Dat wordt een dolle boel. Als ik hem was zou ik al mijn kennissen uitnodigen. Via Facebook!

Job, die zelf graag ook in de polonaise meehobbelt, was bij uitstek dus de aangewezen man om het onderzoek te leiden. Job onderzocht, en kwam tot de conclusie die heel Nederland al wist. De politie en de burgemeester hadden hun werk nog slechter gedaan dan de vorige lijsttrekker van de PvdA. Het moet voor Job een steun in de rug zijn geweest.

Het onderzoek kostte de gemeenschap bijna net zoveel als dat er schade was in Haren. Wel bizar dat Cohen voor dat onderzoek waarvan iedereen de uitslag al wist eventjes zo schandalig veel geld krijgt, dat hij nu wel aan het overwegen moet zijn of hij bij de volgende verkiezingen misschien beter op de VVD kan gaan stemmen. Al met al sloeg dit onderzoek nergens op, en valt het in de categorie dat één op de vijf Nederlanders vier anderen om zich heen heeft. Dit onderzoek had nooit gemogen van ons geld, ik had het nog liever aan Griekenland gegeven.

De katholieken gaan verder met een Argentijn, wij gaan binnenkort ook verder met een Argentijnse, de witte rook na de rellen in Haren en de witte rook uit Rome zijn inmiddels door het gat in de ozonlaag verdwenen, en ik wacht rustig af totdat er een Argentijns PVV meldpunt komt.

Pin It

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *