NS is in de kerk geboren

by • March 18, 2013 • CoolComments (2)2078

Weer zo’n stukje over de NS en wéér in negatieve zin. Vanochtend was de trein van het traject Leiden Centraal – Utrecht Centraal vertraagd door een deurstoring. De trein wilde net vertrekken van tussenstation Bodegraven, maar werd echter gehinderd door een deur die niet dicht wilde gaan. Hoewel de uitspraak “Ben je in de kerk geboren?!” vaak als grap wordt gebruikt, lijkt de NS wel degelijk in de kerk geboren te zijn.

“Goedemorgen, wij kunnen momenteel niet doorrijden vanwege een deurstoring, een moment geduld alstublieft.” Riep een conducteur van de NS om, terwijl de deuren van de trein open en dicht gingen. Op dat moment klonk er veel gezucht en gemopper van de reizigers in de trein. Als je niet eens fatsoenlijk je deuren kan sluiten, dan is het wel volledig mis bij de NS. Na 15 minuten wachten kwam de conducteur met het volgende bericht: “Dames en heren, de deurstoring is verholpen. We hebben de deuren dicht kunnen krijgen en vervolgen onze reis. Excuses voor het ongemak.”

Zo’n ‘excuses voor het ongemak’ geloven we allemaal niet meer als je ziet hoe vaak ze dit wel niet moeten zeggen. Dan is het een aangepaste dienstregeling + treinen die niet “kunnen” rijden en zo is het weer een deur die niet dicht te krijgen is. Maarja, wat doe je er tegen hè? Aan de andere kant, NS houdt haar deuren altijd open voor de reizigers.


NS kan hiermee ook gelijk haar excuuskaart aanpassen:

Pin It

Related Posts

2 Responses to NS is in de kerk geboren

 1. king says:

  Dit meen je toch niet. Echt ga je hierover een stukje schrijven. Wauw echt waar. Tjee wat zielig.

 2. Anneke says:

  Sorry hoor, maar hier kunnen ze niets aan doen.
  Weet jij waarom die deur niet meer dicht wilde?
  Misschien zat er wel iets klem tussen de deuren en nee, dat hoef je niet altijd van de buitenkant te kunnen zien.
  Of was er iets loos met de electra.
  Het blijft wel techniek.
  Bij jou thuis zal er ook wel eens iets stuk gaan waar je niets aan kunt doen.
  Wees blij dat ze het tenminste nog netjes omroepen.
  Ze hadden ook niets kunnen zeggen en je in het ongewisse kunnen laten.
  Ja, er gaat vaak wat mis bij de NS, maar geloof me, daar kan het personeel niets aan doen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *