Af en toe spijbelen moet kunnen

by • March 21, 2013 • CoolComments (1)2008

SpijbelenStudenten hebben het niet altijd even makkelijk in hun leven. Lange dagen school, een bijbaantje en zij krijgen bovendien een kluif aan huiswerk mee naar huis. Sommigen oefenen zelfs nog een sport uit. Maar waar haal je de tijd vandaan om dit allemaal te kunnen combineren? Daar is maar één oplossing voor: spijbelen.

Spijbelen klinkt al gelijk weer zo negatief. Maar zo is het niet bedoeld. Hele dagen thuisblijven is natuurlijk onnodig en ook niet slim. Maar even een laatste (nutteloze) uurtje skippen, om zo tijd vrij te maken voor je huiswerk moet toch gewoon kunnen? Stel nou dat je dat laatste uur toch geen reet uitvoert, dan kan je eigenlijk net zo goed niet gaan. Zo kun je je tijd beter besteden. Studenten hebben ook wel eens even rust nodig, wat onmogelijk wordt gemaakt aan de belachelijke hoeveelheid uren die zij op school moeten zitten.

Vroeg opstaan
Bovendien is het vroege opstaan ook nog een obstakel voor vele studenten. Sommige wonen nou eenmaal niet echt dichtbij hun school en moeten dus vroeg uit de veren om op tijd te kunnen komen. Het vroege opstaan + het lange reizen vergt veel energie waardoor je op school misschien niet zo geconcentreerd bent. Met name aan het einde van de week hakt het er dan in en is een student niet meer in staat om een les met 100% concentratie te volgen. Tja, dan steek je er niet veel meer van op.

Geen gewoonte van maken
Het is natuurlijk niet de bedoeling dat het een gewoonte wordt, maar studenten hebben ook nog een leven buiten school. Helaas wordt dat niet echt begrepen. Maar drie uurtjes in de week missen is toch geen ramp? Hierdoor kunnen studenten hun tijd steken in de dingen waar ze eigenlijk geen tijd voor hebben. Stel nou dat je volle dagen naar school gaat en vervolgens ook nog moet werken. Daarna kom je thuis en kijk je in je agenda en zie je dat je nog bergen van huiswerk hebt dat op je stond te wachten. Daar heb je dan ook geen zin meer in, gezien het dan meestal al laat is. Hierdoor zou je dan ten koste van je slaap je huiswerk moeten gaan maken. De volgende dag ben je het bed niet uit te krijgen, maar het zal toch moeten.

Begrip
De ‘grote mensen wereld’ zal het wel niet begrijpen en vinden dat de studenten zich niet zo moeten aanstellen. Maar dat doen de studenten niet. De mensen uit ‘de grote wereld’ zijn zelf ook jong geweest en horen dus te begrijpen dat het niet allemaal even makkelijk is om school te combineren met allerlei andere dingen.

Spijbelen valt niet goed te praten, maar een uurtje missen om bestwil of om even wat bij te verdienen kan natuurlijk geen kwaad. Zeker niet als het laatste uur een les betreft waar toch geen moer wordt uitgevoerd. Studenten hebben ook een leven!

Pin It

Related Posts

One Response to Af en toe spijbelen moet kunnen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *