Vrouwen in de politiek

by • March 21, 2013 • CoolComments (0)1960

Dus eindelijk mogen er vrouwen op de kieslijst komen van de SGP. Jammer dat de partij blijft zeggen dat vrouwen niet in de politiek horen. De SGP stemde schoorvoetend voor de keuze om vrouwen op de lijst te plaatsen. Anders zou de Hoge Raad ingrijpen. Een dwangsom of zelfs de partij uitsluiten van verkiezingsdeelname. Het is maar goed dat er vrouwen op de lijst komen, want al die mannen die er nu op staan hebben duidelijk geen ballen. Je eigen onderscheidende standpunt onderuit halen vanwege het geld, ze kunnen toch collecteren op de zondag om aan verkiezingsgeld te komen?

Als ik VVD minister Edith Schippers soms hoor praten hoe zij weer geld gaat weghalen uit de zorg, dan kan ik niet anders dan de SGP groot gelijk te geven. Zulke vrouwen horen echt niet thuis in de politiek. Dus beste SGP mannen, blijf toch bij jullie standpunt!

Aan de andere kant: als ik dan Jette Kleinsma voorbij zie rijden met haar rollator, en haar hoor praten denk ik er weer anders over. Jetta komt zoals het een PVDA-er betaamt op voor de zwakkere in de samenleving. Toegegeven, als ik haar zie kan ik weinig vrouwelijks ontdekken, maar na nader onderzoek door mij op Google bleek ze toch wel degelijk een vrouw te zijn. Beste Jetta, als je dit leest, doe eens iets leuks met je haar. Collega Wilders kan je vast wel een paar tips doorspelen. Misschien heeft hij zelfs een ‘hoe doe je je haar meldpunt’.

Het is toch een storm in een glas water wat mij betreft. De meeste SGP vrouwen zijn het met hun partij eens, en die zitten zelf echt niet te wachten om op die kieslijst te komen. Uiteraard zullen er wel een paar uitzonderingen zijn die de regel bevestigen, maar die worden ongetwijfeld op een onverkiesbare plaats op de lijst weggemoffeld. Sowieso sta je al snel op een onverkiesbare plaats als je op de SGP lijst staat, maar dit geheel terzijde.

De SGP kiest dus alsnog zo vlak voor Pasen eieren voor hun geld, of beter gezegd ze kiezen voor het geld. Maar blijven er wel bij vertellen dat vrouwen geen politieke functie mogen vertolken namens de partij. Het gaat dus eigenlijk helemaal nergens over, en de kans dat er ooit een vrouwelijke SGP-er in de kamer komt is net zo groot als dat je als scheidsrechter nooit met geweld te krijgen maakt.

Pasen, je kent het wel. Dat is dat feest waarbij jij op de tweede dag op de meubelboulevard rondloopt. In opdracht van je gelijkwaardige vrouw. Behalve SGP-ers, die zitten lekker thuis op de bank, en hoeven dus niet in de file te staan. Ze vieren dat Jezus is opgestaan uit de dood. Weer een pluspunt in mijn ogen voor de SGP-er.

Van mij mag iedereen die politieke ambities heeft lekker op de lijst komen te staan, uiteraard na een selectie door mensen die er dan weer verstand van zeggen te hebben. Man of vrouw, als je het vak maar verstaat. Als je in staat bent om een crisis op te lossen in plaats van je druk te maken over een vrouwenstandpunt van een andere partij, zoals Alexander dat zo vaak heeft gedaan. D66 heeft nu net als veel andere partijen zijn zin, maar al met al zal er weinig veranderen. Pure symboolpolitiek.

En wat kan mij het eigenlijk nou schelen dat er mensen zijn die vinden dat vrouwen ondergeschikt zijn aan de man? Dat moeten ze lekker zelf weten. Net zoals het hun waarschijnlijk niets boeit dat ik er anders over denk. Lekker belangrijk dat de SGP-er zijn vrouw het liefste in de keuken ziet staan, of naast hem op de bank vieze woordjes in zijn oor fluisterend als: keuken, badkamer en slaapkamer, want andere vieze woorden nemen ze echt niet in de mond. En als de man dan zegt dat ze die vieze dingen snel moet schoonmaken, gaat ze plichtsgetrouw en ondergeschikt lekker soppen in de keuken.

Pin It

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *