Faillissement SC Veendam leidt tot competitievervalsing

by • March 25, 2013 • CoolComments (2)1920

SC Veendam is maandag 25 maart 2013 failliet verklaard door de rechtbank in Groningen, meldt bewindvoerder Gerard Breuker tijdens de persconferentie van de club. Veendam is  de 9e club sinds de invoering van het betaald voetbal die failliet is verklaard. De Veendammers kampen met een tekort van 700.000 euro voor dit seizoen en kwam al 400.000 euro te kort in de begroting voor volgend jaar. “De afgelopen twee weken is gebleken dat er ook geen financier te vinden is die dit bedrag kan of wil financieren. Welbeschouwd is dat ook niet zo verbazingwekkend, omdat we er daarmee nog niet zijn.” Aldus Gerard Breuker.

Hiermee is de club opgeheven en zullen zij niet meer voortbestaan in het betaald voetbal. De tussenstand in de Jupiler League zal daarmee ook aangepast worden. Alle punten die zijn behaald tegen SC Veendam worden teruggetrokken. Dit houdt in dat de clubs die een winst (3 punten) of een gelijkspel (1 punt) boekte,  deze behaalde punten verliezen. Hierdoor zal de stand er anders uit komen te zien.

Vooral MVV zal hierdoor benadeeld zijn. De Limburgers wonnen twee maal van SC Veendam en raakt met het faillissement 6 dure punten kwijt. Terwijl Helmond Sport geen één punt kwijt raakt omdat het dit seizoen geen enkele punt pakte tegen Veendam. Kortom er kan hieruit opgemaakt worden dat de competitie hierdoor flink omgegooid wordt. Oftewel, competitievervalsing 1e klas!

Nieuwe top 5:

x Clubnaam GW Ptn
1. Sparta Rotterdam 23 46
2. Helmond Sport 25 45
3. Volendam 23 42
4. MVV 23 41
5. SC Cambuur 22 40
Pin It

Related Posts

2 Responses to Faillissement SC Veendam leidt tot competitievervalsing

  1. Voetballen heeft niet mijn interesse. Maar het is een goede blog ! Ik kon het volgen. Prima gedaan !!

  2. Fili says:

    Als de competitie omgegooid wordt wil dat niet zeggen dat het competitievervalsing is. Wat moeten ze dan doen? De punten gewoon laten staan? Dat zou pas competitievervalsing zijn, er zijn namelijk clubs die nog niet tegen Veendam gespeeld hebben en dan dus mogelijke punten mislopen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *