Het kan weer: Storten op Giro 555

by • March 25, 2013 • CoolComments (0)2011

Ja, het kan weer beste lezers. Je geld weggooien naar Giro 555. Dit keer voor de slachtoffers van de burgeroorlog in het altijd gezellige Syrië. Niet dat je geld daadwerkelijk op zijn bestemming zal komen, want de SHO en overige organisaties willen natuurlijk ook profiteren van de gulle gevers. De schoorstenen van dergelijke topmannen en diens personeel moeten natuurlijk wel blijven roken. Maar om even to the point te blijven: De SHO heeft dit besloten omdat er zeker vier miljoen slachtoffers zijn die medicijnen, drinkwater, voedsel en kleding nodig hebben.

Het aantal slachtoffers is begin dit jaar verdubbeld. Om de hulpverlening mogelijk te maken, wordt er aan de Nederlanders financiële steun gevraagd onder het motto ‘Help slachtoffers Syrië’. Sinds dat de burgeroorlog in Syrië aan de gang is, zijn er zeker 70.000 doden te betreuren. Daarnaast zijn er miljoenen slachtoffers die geen beschikking hebben over de eerste levensbehoeften. De SHO probeert met partners de situatie van de slachtoffers te verbeteren, maar is dat moeilijk omdat er geen fondsen zijn.

Daarom komt de SHO op Tweede Paasdag met de welbekende dwingelandtelevee. Jeroen Pauw en Tijs van den Brink zullen dan proberen om uw portefeuille leeg te lullen met allerlei zielige verhaaltjes en bijhorende zaken. Deze keer doen RTL en SBS niet mee aan ‘S.O.S. Syrië!’ Mocht je geld teveel hebben, dan moet je je televee op Tweede Paasdag om 20:15 afstemmen op NPO2. Hoewel de actie an sich goed bedoeld is, heeft dat hele Giro 555 een smet op zijn naam, omdat lang niet al het geld op de juiste bestemming komt. Buiten het feit dat corrupte regeringen niet meewerken, houden de directeuren van de goede doelen ook graag wat achter.

Pin It

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *