KWF

De tering met je KWF (update)

by • September 19, 2013 • NewsComments (1)2592

Wat? Het is heel Hollandsch om met ziektes te schelden. Het is klaarblijkelijk ook nog steeds heel Hollandschghshchshc om mensen op te lichten.

KWF Kankerbestrijding besteedt minder aan onderzoek dan het beweert…..

Meer dan 80 procent van het geld van KWF Kankerbestrijding wordt besteed aan wetenschappelijk onderzoek, claimt het fonds op de eigen website. Maar uit jaarrekeningen en gegevens van het Centraal Bureau Fondsenwerving blijkt dat dit bij lange na niet wordt gehaald. Vorig jaar besteedde het fonds minder dan 50 procent van zijn inkomsten aan wetenschappelijk onderzoek. Dit blijkt uit onderzoek van NRC Handelsblad.

Het grootste gezondheidsfonds in Nederland heeft en vermogen van bijna 300 miljoen euro, wat op zich natuurlijk al merkwaardig is.

De inkomsten van KWF stegen scherp, van 96 miljoen euro in 2009 tot 146 miljoen euro vorig jaar. Maar de bestedingen aan wetenschappelijk onderzoek daalden gestaag, zowel in relatieve als in absolute zin.

Vorig jaar ging er nog slechts 48 procent van de inkomsten naar wetenschappelijk onderzoek.

Maar mocht je nog mee willen betalen aan het luxe leven van algemeen directeur Michel Rudolfie (minstens € 143.224 is best luxe), vooral blijven doneren.

Update! Ze zijn flink van de snelle bij het KWF. Check de reply en link op twitter:

Pin It

Related Posts

One Response to De tering met je KWF (update)

  1. Mensen stop met het doneren aan de KWF! Ik snap dat u het allen een goed doel vindt,om onderzoeken te laten voortvaren omtrent de ziekte Kanker,maar als er zoveel geld verdwijnt in de zakken van de algemeen directeur en consorten en maar een klein gedeelte overblijft voor echte onderzoeken dan is het toch niet waard om aan de KWF te blijven doneren?!

    Ik zeg boycotten die ‘goede doelen’ die dingen beloven maar vervolgens alleen maar lulverhalen ophangen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *