Capture

Gastblog: Respect

by • December 21, 2013 • BlaatComments (0)1979

Ik ben gek op schrijven en doe het dan ook al jaren. Niet alleen muziekteksten. In het verleden waren het ook meestal columns. Daarnaast blog ik al sinds de eerste mogelijkheid daartoe was (ergens in de jaren negentig dus). Ik liet het vroeger ook vaak met trots lezen aan anderen. Of ze het er nou mee eens waren of niet ik vond het gewoon leuk om te doen. Ik ben van mezelf niet rechts, niet links en al helemaal niet door het midden maar ik vind het wel leuk om hier en daar mensen op scherp te zetten en na te laten denken over zaken of wat olie op het vuur te gooien.

Nieuws brengen in een bepaald jasje. Het is een enorm leuke hobby waar ik trots op ben naast mijn werk. Ik kan het spreekwoordelijke ‘ei’ erin kwijt.

Toch blijven de online en offline bezigheden van iemand als individu grotere gevolgen te kunnen hebben voor je carrière en/of privéleven. Men begrijpt geregeld de term ‘korreltje zout’ niet wat al een reden voor menigeen is om je de huid vol te schelden. Daarnaast zijn er ook nog diverse malloten die vele stappen verder durven te gaan. Zo is zelfs het gezin en dus inclusief de kinderen bedreigt van één van de redacteuren.

Ik hou van mensen met een mening. Of die nou links of rechts is (overigens geloof ik al jaren niet meer in het hokjesdenken dat je óf links óf rechts bent), zolang er maar een openheid is om het gesprek te kunnen blijven voeren. Je mag het ergens niet mee eens zijn maar dan heb je altijd nog je mond om op een normale manier je standpunten te kunnen weerleggen.

Ik had na dit epistel ook graag willen vertellen voor welk blog ik schrijf in de avonduren. Eigenlijk was dat ook mijn eerste gedachte waarom ik met deze tekst begon, maar tijdens het schrijven kwam ik erachter dat de tijd wellicht daarvoor nog niet rijp is. Wat als er een stuk op de site staat waar ik het compleet niet mee eens ben? Het gros zal het, ondanks dat ik niet de redacteur ben die het artikel geschreven heeft, dat het ook mijn mening is. Het staat immers op de site waarvoor ik schrijf dus is het ook gelijk mijn mening.

Mijn naaste omgeving weet om welke site het gaat en je hoeft geen Sherlock Holmes te zijn om erachter te komen. We groeien op dit moment enorm als blog dus ik zal mondjes maat wel meer gaan prijs geven. Toch is enige zorgvuldigheid daarin tegenwoordig gepast en dat is niet om de vrienden, kennissen en collegae die (wellicht) meelezen.

Eén ding is voor mij het allerbelangrijkste. Niemand neemt mij de pen uit handen…

Een ieder alvast fijne feestdagen en denk nog eens na voordat je iets post naar iemand vanwege zijn stukje tekst of mening… zou je het offline ook zo zeggen?

Pin It

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *