Rusland wil vanaf 2030 de Maan koloniseren

by • May 12, 2014 • NewsComments (0)1381

Deze week heeft de Russische krant Izvestia onthuld dat Rusland vergaande plannen heeft om de maan vanaf 2030 daadwerkelijk te gaan koloniseren. De krant zegt een document te hebben, waaruit dat zou blijken. Dat document zou opgesteld zijn door de Russische Academie van Wetenschappen, de Russische ruimtevaartorganisatie Roscomos, de Universiteit van Moskou en enkele ruimteonderzoeksinstituten. Als voornaamste doel van de kolonisatie wordt genoemd de ‘geopolitieke strijd om natuurlijke grondstoffen van de maan’ – denk met name aan helium-3, maar ook aan aluminium, ijzer en titanium. In het document wordt uitgegaan van drie stappen, waarin de kolonisatie geleidelijk vorm moet krijgen.

Stap 1 is om in de periode 2016-2024 vier geautomatiseerde rovers naar de maan te sturen, de Luna-25, Luna-26, Luna-27 en Luna-28. Stap 2 is om ergens rond 2029-2030 bemande missies naar de maan te sturen, die in een baan om de maan zullen komen. Voor deze fase ontwikkeld de Russische raketbouwer Energiya op dit moment een ruimteschip. In de derde en laatste stap in de periode 2030-2040 zullen Russische kosmonauten op de maan landen en daar een infrastructuur bouwen, die permanente bewoning mogelijk maakt. Kosten voor stap 1: pakweg € 590 miljoen. Een schijntje.

Pin It

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *