Zwitserse tovenaars maken hologram met chocolade

by • May 15, 2014 • CoolComments (0)2793

Dit is de beste shit ooit: Chocolade gegraveerd met regenboog hologrammen. Geen rare toegevoegde chemicaliën of kleurstoffen of wat dan ook: microstructuren in het oppervlak van de chocolade die het licht breken. Magisch. Tovenaars.

Ontwikkeld door het Zwitserse bedrijf Morphotonix, in samenwerking met een Duitse mallenmaker (is dat een woord?), worden de designs in een metalen mal gemaakt, die weer gebruikt wordt om de zachtere plastic mallen van te maken die gevuld worden met gesmolten chocolade.

chocoladeholgram2m

Melkchocolade en pure chocolade lijken zonder problemen te werken, maar sommige varianten weigeren nog mee te werken. Want magie. En natuurkunde. Morphontix CEO Veronica Savu legt het uit; “We have been testing it with many types of chocolate. Sometimes it works great and sometimes no matter how hard we try it doesn’t mould.” Ze proberen het wel, maar magie en zo. Yup.

Pin It

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *