Joylent

Joylent – Poeder poeder en nog eens poeder

by • January 6, 2015 • JoylentComments (0)2346

Dag 1

Er wordt een doos geleverd. Een flinke doos. In de doos zitten dertig zakjes poeder en een vrolijke beschrijving. Dertig zakjes poeder waar ik een maand op ga leven.

Flinke doos met vrolijk papiertjeIMG_5142-0.JPG

“Ho wacht, back the fuck up mofo, wat de fok ben je nu weer aan het doen?” hoor ik mezelf zeggen. Interessant punt. Laten we niet beginnen bij wat er nu weer mis met me is, maar met wat Joylent is. Joylent is een variant op Soylent, een product verzonnen door Rob Rhinehart. Een nerd. Kort door de bocht is het alle voedingsstoffen die je nodig hebt in de vorm van een drankje. Soylent is ook nog eens open source, dus iedere gek mag het maken. Joey van Koningsbruggen is zo’n gek, en hij noemde zijn product Joylent. In tegenstelling tot Soylent, dat alleen in Amerika te verkrijgen is, is Joylent tot voor zover ik weet in zo’n beetje heel Europa te krijgen. Dat verklaart die doos deels.

Ziet dit eruit als een maand eten? Ja toch?
IMG_5143-0.JPG

Terug naar wat er mis met mij is. Van alles eigenlijk. Als je al ruim de helft van je leven loopt te kloten met zowel je lichamelijke als je geestelijke gezondheid (fok de details verder) kom je weleens op een punt dat je denkt; “tijd voor andere bullshit!”. Wat ik wil, is me concentreren op een beter leven leiden. In plaats van een leven lijden. Drie keer per dag een shake drinken in plaats van eten en boodschappen en afwassen en en en levert een hoop tijd op en volgens dat vrolijke papiertje zit er in Joylent ook nog eens alles wat ik nodig heb. Puik! Tijd om rustig op te staan, te studeren, te trainen, te gamen, te lezen, de vaatwasser uit te ruimen (ik woon samen, we zijn klef), naar de muur te staren en wie weet wat nog meer. Dat heb ik gewoon even nodig. Tijd, en rust. Natuurlijk ben ik ook gewoon een weirdo en vind ik dit ontzettend interessant… Op poeder leven *twitch*

Hoe het smaakt, hoe het blend en of het blend, en al die andere dingen zoals hoe vaak ik nog ga poepen deze maand of dat er alleen nog maar poeder uitkomt weet ik nog niet. Morgen is mijn eerste poederdag, vanavond ga ik eerst nog even iets geweldigs eten.

Pin It

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *