Written by: Cool

Mike Koot, Bram Moszkowicz en de Raad van Discipline

Mike KootInmiddels weet iedereen wel dat de Raad van Discipline advocaat Bram Moszkowicz levenslang geschorst heeft. De Raad van Discipline heeft Moszkowicz strenger gestraft dan de Orde van Advocaten had geëist. De deken had gevraagd om een jaar schorsing, waarvan een half jaar voorwaardelijk. De orde was een zaak tegen Moszkowicz begonnen omdat hij de belangen van de advocatuur zou schenden door grote contante betalingen aan te nemen.

Hoe eerlijk is dat vonnis van de Raad van Discipline eigenlijk. Als we een vergelijking maken met de praktijken van advocaat Mike Koot uit Den Haag en Bram Moszkowicz dan blijkt hoe erg de Raad van Discipline Bram Moszkowicz eigenlijk gestraft heeft. Mike Koot heeft namelijk kapitalen binnen geharkt door vervalsen van handtekeningen van zijn klanten.  Volgens zakenmannen Yusuf Aydin en Mehmet Cerci vervalste Mike Koot hun handtekeningen op documenten, om op die manier zelf grote geldbedragen te kunnen incasseren. In totaal ging het om een bedrag van 270.000 euro, toebehorend aan Aydin en Cerci.

Een soortgelijke ervaring had de Duitser Peter Krob (53), die nu al vier jaar in de schuldsanering zit, door toedoen van Koot. “Mijn eigen huis werd met medeweten van Koot geveild, terwijl ik daar zelf niet eens van op de hoogte was”, foetert Krob, met een zwaar Duits accent.

Toch kreeg advocaat Mike Koot maar een jaar schorsing aan zijn broek terwijl Bram Moszkowicz levenslang geschorst werd. Dat is op zijn minst merkwaardig te noemen….

(Visited 15 times, 1 visits today)
Tags: , , , , , , , Last modified: November 2, 2012