Written by: Cool

Doodgeschoten Rishi Chandrikasing was ordinaire crimineel

Foto: Facebook

De 17-jarige Rishi Chandrikasing die door de politie op een perron in Den Haag werd doodgeschoten had al een straatverbod en mocht op dat tijdstip helemaal niet op straat zijn. Hij had net vastgezeten vanwege een reeks inbraken. Ook werd hij in 2011 nog verdacht van poging tot doodslag dan wel moord. Hij zou betrokken zijn geweest bij een steekpartij bij Zalencentrum Alians aan de Fruitweg in Den Haag, waar op dat moment twee hindoestaanse huwelijken plaatsvonden. Op last van de rechter moest de jongen in de weekeinden om 1:30 terug zijn bij de woongroep, waar hij verplicht verbleef. Volgens verschillende bronnen hoorde hij dan ook zeker niet op straat te zijn op het tijdstip van de schietpartij.

Hij heeft zijn dood over zichzelf afgeroepen door aanwijzingen van de politie niet op te volgen. De politie kwam zaterdag in actie na een melding dat iemand met een vuurwapen op het perron liep. Een getuige had gezien hoe Rishi Chandrikasing een andere man met een vuurwapen had bedreigd. Naar de bevelen van de agenten luisterde de jonge Hagenaar niet. In plaats van zijn handen in de lucht te steken greep hij naar zijn broeksband. Een van de agenten lost een schot en raakt de jongen dodelijk in zijn nek. Pogingen om hem te reanimeren mislukken en kort daarna overleed hij.

Waarom er voor deze jonge, maar toch blijkbaar al harde crimineel een stille tocht gehouden moest worden is dan ook een raadsel. Hij is niet het slachtoffer van zinloos geweld geworden, maar was gewoon een ordinair jong crimineeltje die dacht dat hij door net te doen alsof hij een vuurwapen wilde trekken de op de melding afgekomen agenten wel kon overbluffen. Dat Rishi Chandrikasing daarna dodelijk getroffen is, komt dan ook geheel voor zijn eigen rekening. De echte betekenis van een stille tocht gaat door vrienden van deze doodgeschoten jonge, maar harde crimineel verloren..

(Visited 1 times, 1 visits today)
Tags: , , , , , , Last modified: November 26, 2012