Written by: Cool

Agent die Rishi Chandrikasing doodschoot met de dood bedreigd

Rishi ChandrikasingDe Haagse agent die het noodzakelijk achtte om de 17-jarige Rishi Chandrikasing met een nekschot uit te schakelen, wordt nu zelf met de dood bedreigd. De Haagse politie neemt dit zeer serieus en laat weten dat de Rijksrecherche de intimidaties in het onderzoek meeneemt.

Op tegels van het perron waar Rishi Chandrikasing neergeschoten is, staat onder andere ’the cop will die, promise’ te lezen. De doodsbedreigingen verschijnen ook op Twitter. Tevens zou een agent, die werkzaam is in het gebied rond station Hollands Spoor, al op straat zijn bedreigd in niet mis te verstane woorden.

De agent die afgelopen zaterdagochtend met zijn dienstwapen op perron 4 van station Hollands Spoor de 17-jarige Rishi Chandrikasing doodschoot, krijgt tal van doodsbedreigingen aan zijn adres. De Haagse politie neemt dit zeer serieus en laat weten dat de Rijksrecherche de intimidaties in het onderzoek meeneemt.

De Nederlandse Politiebond reageerde geschokt op de ernstige bedreigingen aan het adres van de agent. „Met dit soort uitlatingen worden grenzen overschreden”, vertelt voorzitter Han Busker. „Als samenleving moet hier een boodschap tegen afgegeven worden. Dat vergt ook actie van de bestuurders in dit land.”

Busker begrijpt de emoties, maar vindt dat er tegen doodsbedreigingen hard moet worden opgetreden. „Het is een dramatisch incident, maar het kan niet zo zijn dat we elke keer met dit soort zaken worden geconfronteerd. Dit soort emotionele uitlatingen helpt niemand.” Om de oplopende spanning enigszins weg te nemen, hoopt Busker dat er snel een zorgvuldig onderzoek op tafel ligt. Met de informatie die nu bekend is, lijkt het erop dat de crimineel Rishi Chandrikasing zijn dood aan zichzelf te danken had. Hij volgde de aanwijzingen van de agent niet op en greep naar zijn broeksband alsof hij een pistool had. De agent had geen andere keus dan het uitschakelen van Rishi Chandrikasing.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Tags: , , , , , Last modified: November 28, 2012