Written by: Cool

Nanko Kiel – De rechtbankverslaggever die leeft in een fantasiewereld

Nanko KielWaarschijnlijk hebben jullie nog nooit van Nanko Kiel (FOTO) gehoord. Dat is logisch. De man heeft een mislukt weblogje en schrijft rechtbankverslagen voor de Ommelander Courant. Op zijn weblog is hij bezig met een hetze tegen Jacques Smits. Jacques Smits haalt namelijk naar het buitenland ontvoerde kinderen terug naar Nederland. Als simpele rechtbankverslaggever zonder leven rest je dan niks anders dan Jacques Smits zijn werk naar beneden halen, af te kraken en de grond in te stampen. Dat allemaal zonder onderbouwingen, feiten of wederhoor.

Nanko Kiel hoeft ook helemaal niet aan waarheidsvinding te doen. Op zijn blog staat te lezen:

De verhalen op dit weblog zijn deels ontleend aan rechtbankverslagen. Voor het overige neem ik de vrijheid om mijn eigen mening te ventileren en heel af en toe mijn fantasie de vrije loop te laten.

Zo.. Een rechtbankverslaggever die zijn fantasie de vrije loop laat. De Ommelander Courant zou zich dood moeten schamen dat ze met zo iemand in zee zijn gegaan. Zijn Collega Chris Klomp werkt op dezelfde wijze. Het is dan ook geen toeval dat beide rechtbankverslaggevers uit Groningen komen. Blijkbaar bestaat journalistiek in Groningen uit verhalen uit je duim zuigen.

Jacques Smits heeft namelijk nogal wat kritiek op het programma “Ontvoerd” van John van den Heuvel. Voor zover wij weten is kritiek hebben nog niet verboden, maar voor Nanko Kiel is het reden om Jacques Smits totaal de grond in te trappen. Zijn werkwijze zou niet deugen, hij zou jaloers zijn op het programma van John van den Heuvel en volgens Nanko is Jacques zijn werkwijze reuze gevaarlijk. Alsof je ontvoerde kinderen in het buitenland gewoon even bij de hand pakt en langs de grenscontrole loopt. Natuurlijk moet Jacques Smits af en toe stunts uithalen om kinderen terug te brengen naar de ouder in Nederland. Nanko Kiel denkt het echter allemaal beter te weten vanachter zijn computertje in Groningen. In zijn blogs zet hij totaal ongefundeerde beschuldigingen neer aan het adres van Jacques. Dat moet hij helemaal zelf weten, maar de gevolgen van zijn daden zullen op een dag vast op zijn eigen bord terecht komen. Wij hebben in ieder geval wel een hoge dunk van Jacques Smits omdat het een man is van daden. Zoals Nanko Kiel achter een toetsenbord kruipen en ongefundeerde troep tikken kan namelijk iedereen. Kinderen helpen zoals Jacques Smits dat doet kan alleen Jacques Smits. Dus kan iemand die Nanko Kiel even kielhalen… Bedankt.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Tags: , , , , Last modified: January 7, 2013