Written by: Games

Azure Striker Gunvolt & Mighty Gunvolt – Review

Iedereen houdt van Mega Man, zoals wel duidelijk werd door het succes van Mighty No. 9‘s Kickstarter, behalve Capcom dan… die lijken geen interesse meer in Mega Man te hebben. Reden genoeg voor Keiji Inafune om samen met Inti Games (de makers van Mega Man Zero) een game te maken die wel speelt als een Mega Man game maar anders genoeg is om op zichzelf te kunnen staan: Azure Striker Gunvolt.

Het verhaal van Azure Striker Gunvolt is vrij simpel; Gunvolt heeft psychische krachten, oorlog tussen twee facties, Gunvolt sluit zich aan bij QUILL (het verzet), moet een meisje (Joule) doden tijdens een missie, weigert, neemt haar mee en wordt freelancer. Tijdens het spelen van de missies ontwikkeld het plot zich wel verder en tussen de missies door kan je met Joule praten om een diepere band met haar te creëren (waifu time) maar echt briljant wordt het niet. Hoeft ook niet, het is namelijk goed genoeg en uiteindelijk gaat het (mij) meer om de gameplay.

Azure-Striker-Gunvolt-5

Als je ooit mega Man gespeeld hebt voel je je gelijk thuis in deze game, de basic controls zijn mamelijk praktisch hetzelfde. Het grote verschil is dat je main weapon een gun is die bijna geen schade doet maar die voornamelijk gebruikt wordt om je vijanden te taggen zodat je ze met een druk op de A of R knop kan elektrocuteren. Je kan zelfs meerdere vijanden tegelijk taggen. In de eerste levels voel je je hierdoor praktisch God maar je kan deze kracht niet oneindig gebruiken. Een balk onder Gunvolt geeft aan hoeveel energie je nog hebt en als deze leeg is zul je eerst weer moeten opladen. Dat kan door een paar seconden te wachten of twee keer naar beneden te tappen op de vierpuntsdruktoets. Al snel kom je erachter dat je hier goed op moet letten. Grote risico’s brengen grote beloningen met zich mee, maar speel te onzorgvuldig en je zult merken dat je constant sneuvelt. Speel je op safe daarentegen haal je natuurlijk nooit die S rank. Keuzes keuzes keuzes…

azurerelease_610

Wat de graphics betreft ben ik nogal verdeeld; Aan de ene kant bevalt de stijl heel goed, elke level heeft ook een eigen design, maar aan de andere kant is de 3D functie vrij nutteloos bij deze game en zijn de graphics redelijk 16-bit niveau. Niet dat dat niet mooi kan zijn, maar de 3DS kan beter. Het ziet er goed uit, de variatie in vijanden is groot en de animatie is vloeiend maar het had allemaal wat strakker gemogen. De soundtrack daarentegen is gewoon vet. Past goed bij het spel, is catchy, doet precies wat het moet doen.

Azure Striker Gunvolt is eigenlijk gewoon de beste Mega Man game die je op de 3DS kan spelen op het moment. De gameplay is snel en strak, het ziet er goed, heeft een verslavende soundtrack en het score systeem geeft het replayability. Het spel ondersteund ook de New 3DS, maar het enige verschil dat wij konden opmerken is dat de laadtijden korter zijn dan op de “normal” 3DS/2DS. Op het moment krijg je Mighty Gunvolt er gratis bij, een game die kort samengevat een 8-bit maatje van Azure Striker Gunvolt is. Vrij korte game, maar ook Mighty Gunvolt is zeker de moeite waard om te spelen.

Platform: 3DS, eShop
Prijs: 12,99
Te koop: Nu

(Visited 1 times, 1 visits today)
Tags: , , , , , , Last modified: April 12, 2015