Written by: Games

Mighty Gunvolt Burst – Review

Wat was Mighty No. 9 toch een ontzettend slechte game… Zelfs Mighty Gunvolt, die je gratis bij Azure Striker Gunvolt kreeg, was een stuk beter.

Mighty Gunvolt Burst (ook door Inti Creates) is daarentegen helemaal je tientje waard. Zo. Klaar. Einde review. Toedels.

Mighty Gunvolt was een koddige korte game die ik met veel plezier heb gespeeld maar hij was misschien ook wel een beetje te kort. Burst is op alle fronten een stuk uitgebreider. Als je het spel start kan je kiezen tussen Beck en Gunvolt (ik koos Gunvolt want bah nare nasmaak met je Beck). Gunvolt doet om onduidelijke redenen mee aan een gevechtstoernooi en Beck bevindt zich in een virtual reality simulatie. De levels die je speelt zijn hetzelfde maar Gunvolt en Beck hebben wel allebei een heel verschillende set vaardigheden.

Met je Beck

Ontwikkelaar Inti Creates is helemaal losgegaan op de customisation opties; je kan niet alleen kiezen hoeveel kogels je kan schieten, hoe snel ze gaan, of ze weerkaatsen of niet, hoe groot ze zijn, hoeveel schade je doet, hoe lang ze op het scherm blijven, en wat voor smaak ze hebben, er zijn nog veel meer opties, skills en mogelijke aanpassingen. Je kan niet zomaar alles meteen aanzetten natuurlijk, je moet punten verdienen die je dan weer kan verdelen over skills die je weer vindt in de verschillende levels.

Burst in je bakkes

Het Burst systeem uit de titel geeft je de mogelijkheid combo’s op te bouwen door vijanden te verslaan als je vlak voor hun neus bent. Extra gevaarlijk omdat je praktisch tegen de vijand aan staat, maar wel extra punten. En iedereen houdt van punten.

Het is niet de beste Mega Man game ooit, en de ontwikkelaars hadden een aantal ideeën wat mij betreft wel wat verder uit mogen werken, maar ik wil graag ophouden met deze recensie schrijven zodat ik weer verder kan spelen (uitgespeeld met Gunvolt, nog niet met Beck) dus de ontwikkelaars hebben zeker iets goed gedaan. Goeie gameplay, graphics een beetje tussen 8 bit een 16 bit in, verslavende soundtrack, en kost maar een tientje.

Kort verhaal nog korter? Capcom is stom, Inti Creates is tof. Dit is de officiële trailer:

Mighty Gunvolt Burst (eShop; Nintendo 3DS, Nintendo Switch)
Ontwikkelaar: Inti Creates
Uitgever: Inti Creates
Release: 15 juni 2017 (Switch), 29 juni 2017 (3DS)
Schade: 9,99 euro

(Visited 1 times, 1 visits today)
Tags: , , , , , Last modified: June 16, 2017